Hva er de beste komediefilmene?

komediefilmene

Komedier er filmer de fleste liker. De gir oss en god følelse, gir god stemning og er umulige å mislike, uansett hvor dumme de egentlig er. Innenfor komedie vil vi finne filmer med lettere humor, barnslig humor eller mørk humor. Vi har i vår liste over de beste komediefilmene prøvd å inkludere et bredt spektrum av ulike sjangre innen komedie. Trenger du et påfyll med komediefilmer vil du finne et variert utvalg. Vi har prøvd å være så objektive som mulig, men det er vanskelig å ikke tenke på våre egne favoritter når vi skulle lage listen.

Filmer med Jim Carrey

Kanskje det er en klisjé, men Jim Carrey er en av våre personlige komediefavoritter, og ingen liste over de beste komediefilmene er komplett uten et innslag fra stjernen selv. Jim Carrey er kjent for sin store personlighet, som også blir overført til lerretet. Denne kanadiske skuespilleren har hatt en lang karriere, og har vært med i en hel mengde ulike filmer. Det er vanskelig å plukke ut noen få favoritter herfra, men vi har prøvd vårt beste. Vi håper du er enig med våre valg, og gir Jim Carrey flere sjanser.

Yes Man er første film fra Jim Carrey vi vil nevne. Denne filmen, fra 2008, er basert på en sann historie som det også er skrevet en bok om. Her følger vi hovedkarakteren, spilt av Jim Carrey, gjennom komiske situasjoner etter at han sverget at han skulle si ja til alt. Bruce Almighty er en annen klassiker fra Jim Carrey, som har en sikker plass på denne listen. En tragisk livssituasjon som resulterer i en guddommelig opplevelse for hovedpersonen. Under har vi plukket ut et par andre klassikere med Jim Carrey som bare må sees!

 • Yes Man
 • Bruce Almighty
 • Ace Ventura
 • The Truman Show

jim carrey

Steve Carell

Selv om Steve Carell er best kjent for sin ikoniske rolle i TV-serien The Office, har også denne skuespilleren en lang filmkarriere. Blant annet er han rollen som vår favorittkarakter i filmen Bruce Almighty nevnt ovenfor. Carell har også hovedrollen i en av de mest klassiske komediene som har blitt laget – The 40-Year-Old Virgin. Denne filmen er ikke bare en fantastisk komedie, men også en film som får oss til å le, gråte og smile sammen med den herlige og sjarmerende hovedkarakteren. Dette er kanskje vår favorittfilm på hele denne listen.

Liker du actionfilmer vil Steve Carell sin rolle i Get Smart underholde deg. Denne eksplosive filmen viser hva som hadde skjedd med Michael Scott hvis han hadde forlatt kontorjobben og blitt en hemmelig agent. Definitivt en must-watch for alle komedie- og Steve Carell-fans. Hvis vi i denne listen skulle nevnt en animert film er det nødt til å være en Steve Carell deltok i, nemlig den kritikerroste og favoritten blant barn, Despicable Me. I denne filmen har han stemmen til hovedpersonen Gru, som etter hvert viser seg å ha en mykere stemme.

steve carell

Ben Stiller

Ben Stiller er en annen komedie-skuespiller som har en hel rekke morsomme filmer du bare er nødt til å se. En av de morsomste filmene er nå nesten 20 år gammel, og heter Meet the Parents. Her spiller Ben Stiller mot blant annet Robert De Niro, svigerfaren som tilfeldigvis viste seg å være en pensjonert CIA-agent. Du kommer til å ta tak i stolen og rope ut høyt underveis i filmen mens Ben Stiller sin situasjon forverrer seg minutt for minutt. Denne filmen er en absolutt klassiker for alle komediefans!

Selv om Meet the Parents er Ben Stiller sin mest kjente film, håper vi at du er villig til å prøve ut et par andre. Blant annet spilte han i Anchorman: The Legend of Ron Burgundy sammen med Will Ferrell, Steve Carell og Paul Rudd. Selv om Stiller hadde en mindre rolle, var den viktig for karrieren hans. There’s Something About Mary sammen med Cameron Diaz er en annen komedie verdt å se, spesielt hvis romantiske komedier er favorittene dine. I likhet med at alle forelsker seg i Mary, forelsket vi oss i denne filmen.

 • Meet the Parents
 • Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
 • There’s Something About Mary

Gamle klassikere

Det finnes altfor mange gamle klassikere som får oss til å le like mye den dag i dag. Blant annet er Groundhog Day fra 1993 en film som aldri blir gammel. Mens karakteren til Bill Murray våkner opp til den samme dagen igjen og igjen, kan vi se på denne filmen igjen og igjen. Beverly Hills Cop med Eddie Murphy fra 1984 er enda en klassiker vi ikke kan glemme. Selv med sitt mørke tema og flere voldelige scener er Beverly Hills Cop en viktig film som snakker om viktige temaer med et lett hjerte.

Meet Dave er en annen Eddie Murphy film vi burde sette på denne listen. Denne utenomjordiske filmen fra 2008 forteller om et romvesen som landet i New York og lærer å leve blant mennesker. Og ingen liste over komedier er komplett uten å nevne Dumb and Dumber med Jim Carrey og Jeff Daniels fra 1994. Det er få som ikke liker denne filmen om de to godhjertede ungkarene med en litt lav IQ. I denne filmen følger vi hovedpersonene mens de leter etter en fast jobb og ekte kjærlighet.

 • Groundhog Day
 • Beverly Hills Cop
 • Meet Dave
 • Dumb and Dumber

Nye filmer

Gode komediefilmer ender ofte på topp-10-lister over beste komediefilmer fordi de er klassikere og har modnet over flere år. Vi ønsker derfor å introdusere noen nyere filmer på denne listen. Den første er We Are the Millers fra 2013. Denne filmen med Jennifer Aniston og Emma Roberts blir allerede sett på som en klassiker. Filmen som handler om fire fremmede som later som om de er en familie for å importere dop til USA, har mange kjente scener og ikoniske sitater. Vi tror denne filmen kommer til å leve lenge.

Hangover-serien er en relativt ny filmserie, men med status som klassiker allerede. Men med de store stjernene Bradley Cooper og Zach Galifianakis i to av hovedrollene kan vi forstå hvorfor. Under denne ungkarsfesten går alt galt, og vi elsker hvert eneste sekund av filmen. Channing Tatum og Jonah Hill i 21 Jump Street er en annen film hvor alt går galt. Men humoren og de latterlige scenene gjør at vi sitter spent fast i stolen under hele filmen. Heldigvis for oss er dette en annen film som har fått en oppfølger.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.