Hva er de beste og mest populære Android-spillene?

Android-spillene

Det finnes utrolig mange forskjellige Android-spill som både er populære og av bra kvalitet, men dette betyr ikke at du ønsker å spille hva som helst. Kanskje ser du etter et sjanger-spesifikt spill, et spill som ikke er alt for tidskrevende, eller kanskje et rolig spill du kan slappe av til? For å gjøre hverdagen litt enklere har de aller beste og mest populære spillene blitt samlet i vår guide, slik at du kan få en enkel oversikt over hvilke spill som er verdt din tid akkurat nå.

De mest populære spillene

Ettersom spill til enheter med Android som operativsystem har et kresent publikum, er det ikke merkelig at de mest populære spillene til Android er i konstant endring. Det er ikke alle spill som tåler tidens tann, noe som kan være tydelig på grafikk eller spillmekanikk. Disse spillene skiller seg som regel ut som en «flopp» – med andre ord en trend som ikke slår helt an. Noen spill derimot holder seg populære i månedsvis – om ikke flere år. Her er noen av sjangrene du bør se etter:

 • Action: Uansett hvilken slags spenning det er snakk om er det garantert at disse spillene vil få blodet ditt til å bruse, uansett som du sitter på bussen eller i sofakroken.
 • Racing: Sett deg bak rattet og bli den neste fryktinngytende sjåføren alle snakker om i racingspill hvor reaksjonstid og kontroll er alt.
 • Battle Royale: Uten problemer kan disse spillene regnes som de mest intense på markedet akkurat nå. Bli med opptil 300 andre spillere i en kamp om å overleve, hvor kun den siste spilleren i live vinner.
 • MMORPG: Bli med millioner av mennesker inn i en eventyrverden mer fantastisk enn du kan tenke deg. Med ofte avhengighetsskapende spillmekanikk og fantastiske skapninger er dette spill du ikke vil glemme.
 • Card: Strategispill hvor kontroll på utfall og potensiale er essensielt. Samle de beste kortene og overmann fienden!
 • Adventure/RPG: Lev deg inn i andre karakterer og verdener med dyp atmosfære, hvor nysgjerrigheten blir pirret rundt hvert hjørne.
 • Strategispill: Med disse forskjellige utfordrende titlene vil alle deler av hjernen holde seg våken i timevis.
 • Arkade: Spill som nærmest ikke kan fullføres, hvor du vil bli ledet inn i en herlig runddans med underholdende og avhengighetsdannende spillmekanikk.

De mest populære spillene

Her er alle de mest generelle spill sjangrene tatt med, slik at du på en oversiktlig måte skal få kontroll på de mest populære og beste spillene. I dagens spillindustri blir det konstant jobbet med nye spill-idéer og sjangre som alle er nyskapende. På grunn av dette er det en lang rekke sjangre som alle dekker sin egen bit av det som kan kalles for en regnbue av stiler og spillmekanikk. Om et spill ikke skiller seg ut i det hele tatt er det ingen grunn til å tro det vil bli særlig populært.

For at et spill skal kunne bli regnet som et av de beste må de tåle tidens tann. Om spillmekanikk eller grafikk føles utdatert vil det fort miste spillerne sine. Det samme gjelder for produsenten til disse spillene, da de også må klare å holde alt fungerende og oppdatert samtidig som at de må forholde seg til alle spillerne sine krav og forventninger. For at et spill skal kunne regnes som et av de beste må det finnes en generelt god oppfatning av spillet – dette er noe alle disse spillene har til felles.

 • Actionspill: Modern Combat 5, Death Road to Canada, JYDGE
 • Racing: Asphalt 9, Rush Rally 3, Dead Ahead: Zombie Warfare, Real Racing 3, Touchgrind BMX 2, Reckless Racing 3
 • Battle Royale: Fortnite, PUBG Mobile, Hopeless Land: Fight for Survival, Knives Out-Tokyo Royale, Rules of Survival, Garena Free Fire
 • MMORPG: Final Blade, Brown Dust, ElChronicle, Man Or Vampire, Vainglory
 • Card: Hearthstone, Yu-Gi-Oh! Duel Links, The Elder Scrolls: Legends, Cultist Simulator
 • Adventure/ RPG: BADLAND, Minecraft, Stardew Valley, Roblox, Pokémon GO, Animal Crossing: Pocket Camp, Terraria
 • Strategi: Threes!, Plague Inc, Candy Crush Saga, Wordfeud, Clash of Clans, Clash Royale, Bloons TD 6, Poly Bridge
 • Arkade: Super Hexagon, Jetpack Joyride, Subway Surfers, Temple Run, Neon Shadow, Geometry Dash, Fruit Ninja, Archero, Pokémon: Magikarp Jump

Action- og arkadespill

Super Hexagon, Jetpack Joyride og Subway Surfers er gode eksempler på hva som kan regnes som klassikere innen Android-spill. Dette er spill som har potensiale til evig med underholdning, da det egentlig kun er meningen å holde seg i live så lenge som mulig. De er beinharde, men også givende, akkurat som flere andre titler i denne kategorien. Disse spillene kan alle regnes som noen av de beste innenfor sin sjanger, men Archero, Subway Surfers, Pokémon: Magikarp Jump og Modern Combat 5 fortjener en hederlig omtale som de mest populære av disse akkurat nå.

jetpack joyride

Racingspill

Så lenge det inneholder et kappløp på en eller annen måte kan spillet ende opp innenfor sjangeren racing. Dette er en sjanger som kan romme mye mer enn hva navnet tilsier, da denne kategorien inkluderer alt fra søt pikselgrafikk i en fantasiverden, til den beinharde underverdenen kalt for undergrunns-racing. Om du foretrekker adrenalin og høy hastighet over strategi- og kortspill, vil disse spillene kunne appellere til deg. Asphalt 9, Rush Rally 3, Dead Ahead og Real Racing 3 er fryktelig populære og relativt nye titler hvor alle har sin egen vri på racing-sjangeren.

Battle Royale

En sjanger kjent for sin spillmekanikk, der du må være den siste av 100 spillere for å være vinneren. Kjent for sine uhyre populære titler som Fortnite og ikke minst PlayerUnknown’s Battlegrounds. Begge disse titlene ble først populære på andre konsoller, men ble fort et par av de mest populære spillene på Android i tillegg. Dette er spill som krever og fortjener oppmerksomhet, da dette er noen av de største navnene på spillmarkedet akkurat nå. Et par andre titler kun kjent på Android som definitivt trenger oppmerksomhet, er Garena Free Fire og Rules of Survival.

pubg

Begge de sistnevnte er nyere titler som har fått veldig god omtale og skiller seg stort fra andre store titler innenfor sjangeren. Selv på mobil har du muligheten til å ta spillet seriøst, og har fortsatt god kontroll på deg selv og omgivelser. Fortnite er kjent for sine store stjerner, hvor de aller beste kan ta del i store internasjonale konkurranser. Om du har en trang til å ta del i den banebrytende verdenen rundt Battle Royale-sjangeren, er det ikke for sent – dette er en sjanger som kommer til å leve lenge.

MMORPG

Helt siden dag én av spill på Android har MMO-spill, og spesielt MMORPG-spill tatt stor plass på spillmarkedet. Dette er spill som spilles av millioner over hele verden, og det er i tillegg flere av disse spillene enn du tror. Likevel klarer noen titler å skille seg fra resten av massene ved å vise høy produksjonskvalitet uten å koste for mye, noe som kan være vanskelig på Android, men også mobiler generelt. MMORPG-spill kan være ekstremt komplekse spill på andre konsoller, slik at det alltid er gledelig å finne noen nevneverdige titler til Android.

Flere av spillene inkluderer «Auto-Play», noe som ofte kan være polariserende og er verdt å ta i betraktning. Alle spillene nevnt i denne kategorien regnes som utmerkede innenfor sjangeren hvor alle spillene stort sett er gratis. Final Blade, Brown Dust, ElChronicle, Man Or Vampire og Vainglory er alle fantastiske og fryktelig populære. Dette er gode titler sammenlignet med større titler sett på andre konsoller, slik at du i god tro kan plukke ut din neste favoritt fra denne kategorien, og du vil ha timevis med underholdning.

Adventure/RPG

Dette er enda en kategori med store og kjente navn, hvor flere av de tidligere kun fantes på andre konsoller. Minecraft og Terraria var banebrytere en gang i tiden, og er nå regnet som klassikere. Minecraft har alltid vært et av de mest populære og mest kjente spillene til Android, men nå har dette spillet igjen gjenvunnet mye popularitet som en gang var mistet. Stardew Valley er et herlig indie-spill med god atmosfære og stemning tross den enkle grafikken, og både Roblox og Pokémon GO er folkefavoritter som ikke kan glemmes.

Dette er alle spill som kan spilles potensielt sett for alltid, da de blir kontinuerlig oppdatert og gitt nytt innhold. Spill som Minecraft og Terraria har en gigantisk mengde med innhold til å begynne med, hvor du kan skreddersy en verden helt etter dine egne ønsker. Både Pokémon GO og Animal Crossing: Pocket Camp er spill som tok spillmarkedet på Android med storm. Pokémon GO fortjener likevel hedersplassen da dette spillet alene ga millioner av mennesker muligheten til å bli aktive og sosiale i en familiær og underholdende setting.

Strategi- og kortspill

Det finnes strategispill i alle former og fasonger, som alle tester deg intellektuelt på en eller annen måte. Ordspill som Wordfeud kommer alltid til å være regnet som noen av de aller beste og mest populære, men har de sterk konkurranse med andre rolige strategispill som Candy Crush Saga eller Threes!. Trenger du å bryne deg på en annen form for strategispill bør du teste forskjellige varianter av kortspill, men da spesielt Hearthstone eller The Elder Scrolls: Legends. Her gjelder det å samle gode kort og lage solide sammensetninger for å utkonkurrere motstanderen!

Uendelig med underholdning

En god oversikt over hva som regnes som de mest populære og aller beste spillene er en nødvendighet i dagens spillmarked. Det finnes dessverre rett og slett så mye innhold at du umulig vil kunne lage din egen mening eller oppleve alt. Heldigvis er mye av jobben gjort for deg allerede, slik at du har uendelig med underholdning å se fram til, uansett hva du foretrekker. Fra rolige spill med dyp atmosfære til stressende spill med mye på spill er fingrene krysset og klare til å overvinne det meste.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.