Hva er de beste og mest populære spillene for iPhone?

spillene for iPhone

I dag – da nesten alle går og bærer på en smarttelefon – kan det av og til bli litt mye fokus på det negative med digitaliseringen, som at vi bruker for mye tid på telefonen og sosiale medier, men alt er ikke bare negativt. Telefonspill er noe veldig gøy som har kommet fra dette. Det er en super måte å drepe litt tid på bussen, på do eller når som helst. Å spille litt på telefonen kan være et supert avbrekk i en travel hverdag og det finnes så utrolig mange gøye spill å velge mellom.

Candy Crush

Candy Crush er et av de første og fortsatt mest suksessfulle og populære spillene for smarttelefoner gjennom tidene. Spillet ble sluppet tilbake i 2012, og allerede i 2014 var det 93 millioner spillere. Dette var spillets første versjon Candy Crush Saga, og det har siden da blitt sluppet flere forskjellige versjoner, inkludert Candy Crush Soda Saga og Candy Crush Jelly Saga. Spillet er gratis, men en har muligheten til å bruke penger inne i spillet for å kjøpe ekstra liv eller såkalte «boostere» som hjelper deg i spillet.

candy crush

Selve spillet går ut på at du har et brett med en rekke symboler (godteri) og du må flytte de slik at tre eller flere kommer sammen. Når du klarer å sette sammen tre eller flere like symboler forsvinner de. Er det flere enn tre vil et symbol med en spesiell funksjon oppstå i stedet. Hvert nivå har et mål, det kan være en poengsum du skal oppnå, figurer du skal finne under symbolene eller noe annet spennende. Nivået på spillet er enkelt, men etter hvert som du går opp i nivå vil det bli vanskeligere.

  • Spill for deg som er glad i godteri
  • Populær klassiker

Fortnite

Fortnite er et overlevelsesspill som ble ekstremt populært i 2018. Spillet er populært blant alle aldere og kjønn, fra de som ser på seg selv som skikkelige «gamere» til de som bare spiller litt for moro skyld. Spillet kommer i en versjon du må kjøpe og en du kan laste ned gratis, men i begge er det mulig å kjøpe ting inne i spillet som ekstra klær og våpen. Gratisversjonen er nå også mulig å laste ned på mobilen din slik at du kan spille det hvor som helst.

fortnite

Selve spillet går ut på at du skal overleve rett og slet. Du spiller mot andre spillere på en øy og den siste som står igjen er vinneren. Du kan spille både alene eller som en del av et lag. Du skal kjempe mot de andre spillerne og ikke bli drept selv. Du kan også bygge fort, beskytte andre og kjempe mot mostre mens du passer på å overleve. Grafikken til spillet er fargerik og nesten tegneserie-aktig, hvilket gjør at spillet skiller seg fra mange andre overlevelsesspill, og det gjør at det kan passe også for yngre spillere.

Angry Birds

Angry Birds er et uformelt spill som gir hjernetrim, og som først ble sluppet i 2009 for IOS-enheter, men i dag er spillet også tilpasset de aller fleste andre enheter. Spillet slo raskt an og det har blitt lastet ned over 500 millioner ganger siden det ble tilgjengelig på markedet. Spillet er enkelt, men gøy, og det er nok dette som har gjort det så populært. I 2015 ble det også sluppet en ny versjon av spillet kalt Angry Birds 2. Det finnes til og med filmer basert på de samme karakterene du finner i spillet.

angry birds

Målet med spillet er å bli kvitt grisene. Du har en katapult som du skyter vingeløse fugler fra og disse skyter du mot forskjellige hindringer hvor grisene befinner seg. Spillet er basert på forskjellige nivåer hvor vanskelighetsgraden blir vanskeligere. Etter hvert vil du også finne ut av det er mange forskjellige typer fugler som har forskjellige egenskaper som kommer fram ved at du trykker på de etter at de har landet. Disse egenskapene kan være alt fra at de eksploderer, blåser seg opp eller spretter tilbake, og disse hjelper deg med å bli kvitt grisene.

  • Skyt griser med katapult
  • Klatre over flere nivåer og vanskelighetsgrader

Minecraft

Minecraft har til tross for nesten ingen reklamering, blitt et av de mest populære spillene i verden. Spillet kan spilles på en rekke enheter, så du kan spille det akkurat der du ønsker. Spillet har også forskjellige «moduser» – en overlevelsesmodus og en eventyrmodus. Minecraft kan til og med spilles sammen med flere, hvor dere kan samarbeide om å oppdage og skape en ny verden i eventyrmodus eller hjelpe hverandre med å overleve farer i overlevelsesmodus. Det helt unike med dette spillet er at det er helt åpent og har en åpen slutt.

minecraft

Spillet handler om at du kan bygge din egen verden og du kan skape dine egne opplevelser. Dette er nok en av hovedgrunnene til at spillet har blitt så populært som det har blitt. Det kommer ikke med faste regler og det er ikke noe fast du skal gjøre. Du kan rett og slett gjøre akkurat det du selv vil, og det er du som skaper reglene. Du kan oppdage alt fra sumpbukter og isbreer til gressletter. Minecraft beskriver selv spillet som et spill hvor du skal «plassere blokker og legge ut på eventyr».

  • Bygg din egen verden
  • Du skaper reglene selv

Pokemon Go

Pokemon Go er et helt unikt mobilspill som ble lansert i 2016. Det skiller seg ut i mengden og det er nok grunnen til at det tok slik av. Mange spill gjør at du blir sittende inne og får lite bevegelse, lite frisk luft og kanskje blir sittende en del alene. Pokemon Go derimot gjør det motsatte. Det oppmuntrer folk til å bevege seg ute og spille sammen. Spillet er gratis og alt du trenger er en mobil som har både kamera og en GPS-funksjon, deretter er du klar for å spille.

pokemon go

Spillet baserer seg på Pokemon, figurer som har vært populære i flere generasjoner både som spill, leker, filmer, serier og lignende. I Pokemon Go er det du som skal fange pokemon-er og det skal du gjøre i den virkelige verden. Du er en avatar og du får opp et kart over der du er, slik at du kan gå rundt og fange pokemon-er ved hjelp av dette og kameraet ditt. Du kan også kjempe mot andre spillere på «gyms», og du kan finne egg som du må klekke ved å gå et visst antall skritt og mye mer.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.