De beste hotellene i Oslo

hotellene i Oslo

I Norges hovedstad, Oslo, finnes det er bredt og spennende utvalg av hoteller. Dersom du planlegger en weekend i Oslo, skal på forretningsreise, eller kanskje til og med en lengre ferie, ønsker du sannsynligvis å finne det beste hotellet, eventuelt det hotellet som gir deg mest igjen for pengene. Det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av hoteller, noe som er bakgrunnen for at vi har laget denne guiden til deg. Vi vil her se nærmere på noen av de beste hotellene i Oslo.

Forbrukernes favoritter

Hva vil det si å være «best»? Dette vil ofte variere avhengig av hvem vi spør. Det vi mener er et bra hotell, er gjerne ikke et hotell du mener er bra. Den beste måten å finne hotellene som er best på, er derfor å se etter hva forbrukerne i sin helhet mener er best. Valget baseres på standard, service, beliggenhet med mer. Det er disse hotellene du vil kunne lese mer om i denne guiden. De beste hotellene er ifølge hotellgjester i Oslo, følgende:

 • The Thief
 • Radisson Blu Plaza Hotel
 • Grand Hotel
 • Hotel Continental
 • Hotel Christiania Teater
 • Radisson Blu Scandinavia Hotel
 • Thon Hotel Opera
 • Hotel Bristol

Det disse hotellene har til felles er enkelt forklart fornøyde gjester. Det er mye som skal stemme når du overnatter på hotell – frokosten skal helst være spennende og smakfull, de ansatte i resepsjonen skal være serviceinnstilte og hyggelige, sengene skal være akkurat passe myke/harde, putene skal helst være store, utsikten skal være god, beliggenheten skal være bra, og selvfølgelig skal selve standarden på bygget og rommene være optimal. Det skader heller ikke om hotellet har et stilig design, eller mye historie i veggene – alt etter hva du foretrekker.

Faller hotellet i smak, er sjansen stor for at du returnerer. Dette vet hotellene, og derfor vil de aller fleste yte sitt aller beste for at ditt opphold skal bli bra. Det er likevel noen som skiller seg ut, eller på et eller annet vis tiltrekker seg gjester. Noen ganger handler det om at hotellet har et godt rykte, mens andre ganger handler det om egne erfaringer. For de fleste er det uansett viktig at de få dagene som tilbringes på et hotell skal føles behagelige og verdt pengene.

 • God frokost
 • Serviceinnstilt personale
 • Behagelige senger
 • God utsikt og beliggenhet
 • Høy standard på bygning/rom
 • Design og stil

The Thief – for den kunstneriske sjelen

Beliggende på en liten holme – Tjuvholmen for å være eksakt – kan The Thief by på et helt hav av opplevelser. Dette hotellet er elsket av kunstnere og andre kulturinteresserte mennesker fra hele verden, med sine moderne rom og flotte arkitektur. Side om side med hotellet finnes det spennende kunstgallerier, så vel som spisesteder av internasjonal kaliber. Rommene er selvsagt innredet med designermøbler, spesielt utvalgt av interiørarkitekten Wille Våge. Hotellets egen restaurant holder høy standard, og du vil finne et eget spa i bygningen. Hotellet opererer med noe stive priser, men er forbrukernes absolutte favoritt.

the thief - hotellene i Oslo

Radisson Blu Plaza Hotell – når utsikten betyr noe

Ønsker du Oslos beste utsikt, og et overnattingssted med høy standard? Da er Radisson Blu Plaza Hotell verdt å se nærmere på. Hoteller rager hele 37 etasjer opp i luften, og byr på fantastisk utsikt over Oslofjorden. Beliggenheten er sentral og i umiddelbar nærhet til buss, trikk og tog på Oslo S. Det er gåavstand til Karl Johan, så dette er stedet for den urbane hotellgjesten. Hotellet rommer både business-folk, brudepar og ferierende. Hotellet har høy standard og deilig mat, samt 100 % fornøyd-garanti. Prisene er i det øvre sjiktet, men det er verdt det.

Grand Hotel – historie i veggene

Dersom du ikke nødvendigvis er ute etter det mest moderne hotellet på markedet, og gjerne setter pris på gammel arkitektur og historie, er Grand Hotel i Oslo hotellet for deg. Hotellet er lokalisert i hjertet av Oslo, nærmere bestemt i Karl Johans gate 31. Her har du kort avstand til det meste. Hotellet åpnet i 1874, og kan fortelle mange spennende historier på nettsiden sin. På dette luksushotellet har det bodd en rekke kunstnere, kjendiser og forfattere opp gjennom tidene. Fasaden har nyklassisistisk stil og er iøynefallende.

the grand hotel - hotellene i Oslo

På tross av at hotellet er gammelt, lever det absolutt opp til dagens standard. Rommene og suitene oser av luksus, og du finner egen bar og restaurant i bygget. I tillegg er det muligheter for velvære og fitness i hotellets treningsstudio eller spa. På dette hotellet er det muligheter for alle, enten det er snakk om møter, arrangementer eller ferie. Dette er ikke hotellet for deg som bare trenger et sted å sove. Også her er prisene nokså høye, men vi snakker luksus fra A–Å.

Hotel Continental – hotellet som har alt

Leter du etter et sentralt beliggende 5-stjerners hotell midt i Oslo? Da bør du vurdere å sjekke inn på Hotel Continental i Stortingsgata i Oslo. Her kan du nyte deilig kaffe på Theatercafeen i første etasje, og samtidig følge med på alle menneskene som går forbi i de travle Oslo-gatene. Wi-Fi er inkludert i prisen, og aircondition og treningsstudio er en selvfølge. Hotellet kan friste med 153 flotte gjesterom, to restauranter og hele fire barer/lounge-områder. Det tilbys til og med limousin-tjenester på hotellet for den fjonge.

Dette hotellet passer like bra for deg som er på forretningsreise, som for deg som er på bryllupsreise eller weekend-tur i storbyen. Mot et tillegg kan du nyte den herlige frokosten som serveres på morgenkvisten. Det er også muligheter for å leie inn barnepass dersom dette skulle være nødvendig. Både Stortinget, Nasjonalgalleriet, Oslo rådhus, Ibsenmuseet, Nobel-senteret og Karl Johans gate er like i nærheten. Dette er hotellet for den kravstore gjesten som ønsker litt av alt, gjerne med et urbant bakteppe. Høres det ikke fristende ut, kanskje?

Hotel Continental

Hotel Christiania Teater – rimelig luksus

Dersom du ikke har det største budsjettet å forholde deg til, men likevel ønsker høy standard, kan du gjerne se nærmere på Hotel Christiania Teater, som i likhet med Hotel Continental ligger i Stortingsgata i Oslo. Her kan du få et hotellrom til rundt 1 500 kroner natten, og det er hyppige tilbud du kan dra nytte av. Dette er med andre ord et relativt billig hotell dersom vi sammenligner med de overnevnte hotellene. Det betyr imidlertid ikke at fasilitetene er noe dårligere. Her er alle rom utstyrt med Wi-Fi, TV og minibar.

Den nydelige frokosten er inkludert i prisen, og det er mulig å parkere mot betaling. På dette hotellet er også kjæledyr hjertelig velkomne, noe som passer perfekt for deg som reiser med din firbente bestevenn. I tillegg er hotellet barnevennlig og kan by på barnepass og egen vaskeritjeneste. Det er også muligheter for romservice dersom du vil nyte middagen på rommet istedenfor på hotellets egen restaurant. Varm deg opp foran peisen eller i badstuen, eller lei en sykkel eller bil om du vil utforske området.

Radisson Blu Scandinavia Hotel – gode priser og høy standard

I Holbergs gate i Oslo finner du det flotte hotellet Radisson Blu Scandinavia Hotel. Dette er et luksuriøst storbyhotell med flott innredning, og passer spesielt bra for deg som er på forretningsreise. Dette hotellet er overraskende rimelig dersom vi sammenligner med andre hoteller i samme klasse. Du kan fint booke en overnatting til rundt 1 500 kroner natten. Dette inkluderer selvfølgelig klimaanlegg på rommet, balkong, safe, minibar, internett-tilgang, TV osv. Det er også mulig å få Wi-Fi mot en liten ekstraavgift. Her finnes det hele 497 røykfrie rom.

Thon Hotel Opera – idylliske omgivelser

Like ved Operahuset i Oslo finner du Thon Hotel Opera, som er sentralt beliggende i Dronning Eufemias gate i Barcode-området. Det er vakker utsikt til elven som er kun 50 meter unna, og det er bare 2 km til innsjøen. Her kan du søke naturens ro i skogen 2 km unna, samtidig som storbyen er i umiddelbar nærhet. Også her kan du skaffe deg rom til en ganske gunstig pris, gjerne i underkant av 2 000 kroner. Dette hotellet er perfekt for deg som vil besøke Operahuset.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.