Hva er Fortnite?

fortnite

Fortnite er et nettbasert spill laget av Epic Games og People Can Fly. Du velger om du vil samarbeide med noen eller spille alene i et såkalt åpent univers. Spillet ble først gitt ut som en betaversjon i 2017 og kom deretter ut som et offisielt spill i 2018. Fortnite kommer i ulike versjoner, der du kan velge om du vil spille alene, om dere skal være to stykker eller om dere skal være et team på fire stykker. Målet er da å overleve slik at dere vinner spillet.

Hva er spillet basert på?

Om du har barn / unge voksne i hus har du sikkert hørt om spill som Minecraft som også er et overlevelsesspill hvor du må bygge hus/borger og diverse annet for å overleve fra zombiene. Et annet spill som produsentene har sagt dette spillet er basert på, er Left 4 Dead der fire personer er satt sammen for å løse oppgaver for å redde seg fra zombiene. Fortnite derimot er satt til vår tid der et plutselig utbrudd av en storm fører til at så mye som 98 % av befolkningen forsvinner.

Fortnite Battle Royale var en spin-off av det originale spillet Fortnite. I denne versjonen fokuserte produsentene på spillernes evner til å ødelegge spillobjekter og bygge beskyttelse mot fiender styrt av datamaskiner. Etter en utgivelse av PlayerUnknown’s Battleground fant Epic Games ut at de kunne skape en battle royal-modus, ut av den vanlige Fortnite-versjonen. Først ble dette gjort til en mulighet i selve originalen av Fortnite, men ble senere gitt ut til å være et gratisspill som støttes ved at spillerne kjøper oppgraderinger og mynter ved hjelp av egne penger.

 • Populært spill
 • Gratis
 • Målgruppen er barn og unge voksne

fortnite

Sjeldenheter og bygging

Fortnite sin «Battle Royale» følger hva som har blitt en standardform for Battle Royale-spill. I Fortnite starter du med 100 spillere som hopper ut av en buss og går rundt på en øy der skal de finne diverse våpen, bandasjer og drikker. Alt dette gir ulik grad av sjeldenhet, der gull er best og grå er verst. Økt sjeldenhet gjør at våpen, bandasje eller drikke leger eller gjør mer skade. De bandasjene og drikkene som er bedre, bruker også lengre tid, så spillere bruker de mindre sjeldne for at handlingen skal går fortere og ikke skade dem.

En mekanisme som er veldig viktig i Fortnite er å bygge. Dette kan brukes når spilleren skal lage en base for å finne andre spillere, beskytte seg selv mot skudd eller for å komme seg steder de ellers ikke kan nå. Men du kan ikke bygge uendelig – for å bygge må du samle sammen materialer. De materialene som finnes er tre, metall og mursteiner, og styrken varier med hvor lett det er å finne dem. Tre er svakest, da trær finnes over hele øyen, mens mursteiner er litt vanskeligere siden de kun finnes i steiner / allerede bygde murer.

Sesonger og battle pass

Etter at Battle Royale ble sluppet ut i juli 2017, har det gått gjennom mange sesonger, og med hver sesong kommer det også nye våpen og ting spilleren kan gjøre på øyen. I juni 2019 har det vært åtte sesonger, der de har forskjellige temaer. Med disse sesongene kan det også hende at øyen får nye elementer eller at gamle elementer blir tatt vekk for at det ikke passet til det nye temaet som sesongen har. I den nye sesongen er ild og flammer et tema, sammenlignet med forrige sesong – da is og kulde var tema.

Sesonger og battle pass

En ting som skjer når et tema eller en sesong har blitt ferdig, er at du ikke har muligheten til å få noen av tingene som kommer med en event / helligdag. Noen drakter og andre ting til karakteren din kan du få via et «battle pass». I et battle pass er det to muligheter – gratisversjonen eller den betalte versjonen (denne får du i Item Shop i spillet). I den gratis versjonen har du ikke like mange ting som i den kjøpte versjonen, og i den kjøpte versjonen er det også en drakt på det siste nivået.

 • Sesonger
 • Ulike tema
 • Nye våpen
 • Battle pass

Drakter, tilbehør og v-bucks

Med sesongene kommer det også nye drakter, fallskjermer og hakker, og disse holder seg innenfor temaet. Det er også events der drakter, fallskjermer og hakker også er mulig å få tilgang til. Men drakter som hverken er i battle pass eller i et eget event, kan også bli kjøpt i Item Shop. Der kan du kjøpe forskjellige drakter, fallskjermer, hakker, danser, emotes og emoticons. Med disse kan du tilpasse karakteren din, hvordan den ser ut, samt hva slags danser, emoticons og emotes de kan bruke mens de er på øyen.

Draktene i spillet gjør ikke noe med spillet i seg selv. Det er bare for at spilleren skal få mulighet til å få et litt annerledes utseende på karakteren sin. Og disse draktene kan skaffes ved å kjøpe v-bucks som er Fortnite sin egen valuta. Disse kan også bli kjøpt i Item Shop, og disse er det eneste som koster ekte penger utenom battle pass. Alt annet i Item Shop blir kjøpt via v-bucks, og v-bucks er mulig å tjene opp gjennom battle pass, slik at du slipper å betale ekte penger. Men det tar lengre tid!

 • Drakter
 • Fallskjermer
 • Hakker
 • Emotes
 • Emoticons
 • Danser
 • Item Shop
 • V-bucks

Hvordan spille Fortnite?

Når du spiller Fortnite er det viktig å spille med headset eller noe som gjør at du vet hvilken side lyden kommer fra. Dette er for å gjøre det enklere å søke dekning, og at du bygger eller løper i riktig retning. Hvis det blir en skytekamp, er det alltid best å være på oversiden av motstanderen, slik at det er vanskeligere å bli skutt. Hvis du blir skutt er det alltid godt å ha med seg bandasjer eller drikker slik at du leges, for uten dette leges du ikke.

Får å skaffe materialer må du være forsiktig, men rask. Prøv helst å få dem i fart, slik at motstanderen ikke har mulighet til å skyte deg mens du står stille. Og du burde ikke ødelegge alle trærne, siden det kommer til å lede motstanderen rett til deg. Hvis du er en nybegynner, er Assault-rifler og SMG de beste våpnene du kan ha i spillet. Disse våpnene er bra for lange distanser (Assault rifle) og kort distanse (SMG), så det er lurt å ha en av hver klar, for begge distansene.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.