Hvordan bli kvitt magesmerter?

kvitt magesmerter
  • Magesmerter er veldig vanlig
  • Med enkle tips kan du bli kvitt magesmertene

Å få vondt i magen er ubehagelig, og kan ødelegge en hel dag. Derfor er det viktig å vite hvordan du kan få mindre magevondt, men også hvordan du kan unngå å få vondt i magen i utgangspunktet. I denne guiden får du flere gode råd og tips, slik at du kan slippe å ha vondt og heller nyte dagen. Husk at magevondt noen ganger kan være tegn på en underliggende sykdom, så snakk med legen om det ikke går over eller du er usikker på årsaken til at du har vondt.

Det kan også være lurt å skrive ned i en liten notisbok eller på mobilen om du har vondt i magen. Skriv også ned hva du har spist, om du er stresset eller bekymret over noe og hvor lenge du har hatt vondt. Det kan hjelpe deg å kartlegge hvor ofte du har vondt, og kan hjelpe deg til å finne årsaken. Om du for eksempel får vondt etter å spist en spesiell matrett kan du forsøke å ikke spise den for å se om det hjelper.

Hvordan bli kvitt magesmerter.

Stress ned og få mindre vondt

Mange får vondt i magen når de gruer seg til noe eller er mye stresset. Da kan det hjelpe å slappe mer av og prøve meditasjon. Det er mange teknikker du kan prøve, og noen har også en app på mobilen som minner en på å puste rolig for å motvirke stress. Det finnes også flere bøker om emnet til salgs eller utlån på biblioteket. Kanskje du også kan prøve yoga? Dette hjelper mange med å stresse ned, og kan derfor også forebygge magevondt. Du trenger lite utstyr, og det ligger mange guider på YouTube.

En annen kilde til magevondt kommer fra maten vi spiser eller at vi glemmer å spise. Noe mat kan være for gammel eller umoden, og da er det lett å få mageknip etterpå. Sjekk derfor holdbarhetsdatoen før du spiser, og unngå å spise frukt som er grønn. Da sparer du deg for mye vondt i magen. Du kan også få vondt i magen når du er sulten. I en travel hverdag er det lett å glemme et måltid eller at du er sulten. Et godt tips er derfor å spise til faste tider.

Stress ned og få mindre vondt

Tiltak mot magevondt

Dessverre er det ikke alltid du kan unngå å få vondt i magen. Om du har akutte smerter som ikke går over selv om du prøver å lindre det, er det lurt å ta kontakt med lege eller legevakten. Om smertene ikke er akutte, er det flere ting du kan prøve hjemme. Det kan hjelpe å drikke et glass vann. Det kan også hjelpe å massere magen lett. Du kan også prøve å legge et varmt omslag over magen, som et varmt teppe. Metoder du kan prøve først er:

  • Drikke kaldt vann
  • Varme omslag rundt magen

Andre metoder

Om det ikke har hjulpet med de to metodene som er beskrevet over, kan du forsøke å lindre smertene med forskjellige ingredienser du kanskje har hjemme eller kan få kjøpt på butikken. Hvis du ønsker å prøve å spise noe mens du er dårlig, så kan du forsøke å spise fiberrikt brød. Det vil hjelpe fordøyelsen din, som kan hjelpe å lindre smertene og gjøre det litt lettere. Å spise fiberrikt brød gir også kroppen byggesteiner den trenger for å opprettholde helsen din, og kan gjøre at du føler deg litt bedre mens du har vondt.

Bruk ingredienser du har hjemme

Du har kanskje disse varene i skapet allerede, slik at du sparer deg for en tur til butikken. Te med ingefær er kjent for å være en naturlig måte å motvirke smerter i magen. Ingefær hjelper kroppen å fordøye mat, så om det er årsaken er det lurt å koke seg en kopp ingefær-te. Ha gjerne også litt sitron og honning i teen slik at det smaker bedre. Te med mynte i kan også hjelpe, siden mint inneholder stoffer som gjør at musklene i magen slapper av og at fordøyelsen går litt raskere.

Unngå bruk av røyk og alkohol

Når du har vondt i magen, er det en del ting du kan gjøre som du har fått tips om i denne guiden. Det er like viktig å unngå å få i seg ting som kan gjøre smertene verre. Å drikke alkohol kan gjøre smertene verre, siden det inneholder giftstoffer. Drikker du en drikke med alkohol kan du faktisk risikere å gjøre smertene verre, siden kroppen da også må motvirke giftstoffene fra det du drikker. Å røyke kan også gjøre smertene verre, spesielt om du har kastet opp. Vent derfor med sigaretten til du er bedre.

Oppsummering

I denne guiden har du fått noen tips og råd til hvordan du kan unngå magesmerter, både på lang og kort sikt. For å forebygge magevondt kan det lønne seg å motvirke stress og bekymringer. Slikt setter seg dessverre i magen. Du har også fått tips og råd til hvordan du kan lindre smertene hjemme. Om du er usikker på årsaken til at du har det vondt eller har akutte smerter som ikke går over, er det lurt å ta kontakt med enten fastlegen eller legevakten der du bor.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.