Hvordan knyter du slips?

slips
  • Four-in-hand
  • Double Four-in-hand
  • Windsor
  • Pratt

Ovenfor er bare noen av de utallige slipsknutene som brukes. De er imidlertid de mest brukte, og er forholdsvis enkle å knyte. Resultatet er litt forskjellig avhengig av knuten, for eksempel er Windsor-knuten stor ,og det er lett å få den til å se balansert ut. Four-in-hand er smal og noe asymmetrisk, og godt egnet for tykke eller brede slips, akkurat som Half Windsor, som også er en smal, men mer symmetrisk og trekantet knute. Pratt-knuten bruker mindre av slipset enn Windsor-knuten, og er et fint alternativ til Four-in-Hand.

Det å knyte slips kan føles vanskelig og ikke verdt bryet. Det er lett å bare la en kompis knyte slipset og la det henge knytt i skapet mellom bruk. Problemet med dette er derimot at du korter ned livslengden på det og risikerer å ødelegge det. Det er ikke vanskelig å knyte slips, og du kan få det til bare du øver litt, og det er definitivt verdt å bruke noen minutter på å øve seg. Vi har gitt deg noen tips her til hvordan du kan knyte noen enkle slipsknuter.

Hvilket slips skal jeg velge?

Hvilket slips du velger kan påvirke hvordan resultatet av slipsknuten blir. Noen knuter blir veldig små med et tynt slips, mens andre knuter ser rare ut med brede slips. Det finnes et slips for enhver kroppsfasong, og en bredere mann vil se mer elegant ut med et bredere slips, mens fasongen til en slank person komplementeres med et smalere slips. Ta også i betraktning bredden på jakkeslagene. Slipset skal være omtrent like bredt som jakkeslagene. Slipset ser best ut når tuppen stopper like ovenfor beltespennen. Et godt slips setter prikken over i-en på antrekket.

Et grunnleggende tips når det gjelder slipsfarger er å gå for slips som er mørkere enn skjorta di. Du kan velge en trygg rute med nyanser av brunt eller blått. Hvit skjorte er naturligvis en sikkerstikk, og er som et lerret som du kan dekorere som du vil. På samme måte som en kvinne bruker smykker og tilbehør for å uttrykke kreativitet og personlighet, kan menn gjøre dette med slips dersom de våger å bevege seg bort fra de nøytrale fargene. Du kan finne slips med skarpe farger, prikker, striper eller andre morsomme mønstre.

Hvilket slips skal jeg velge

Unike slipsknuter

Knuter som er litt utenfor det vanlige er flotte samtalestartere, og en fin mulighet til å stikke seg ut og imponere andre med knuteferdighetene dine. Du kan for eksempel knyte en Eldridge-knute, som i motsetning til de fleste andre knuter bruker den smale enden av slipset som den aktive enden når du knyter. Den tar mye av slipset, så du kan i stedet bruke Ellie-knuten, som er mindre, men like elegant som opphavet. Alternativt kan du bruke Trinity-knuten, som minner om et keltisk symbol. Nedenfor er andre unike slipsknuter.

  • Van Wijk-knuten
  • Rose-knuten
  • Cape-knuten
  • Boutonniere-knuten
  • Onassis-knuten

Full Windsor

For å knyte en standard Windsor legger du slipset rundt halsen med utsiden opp. Den brede enden er den aktive enden. Den krysses over den korte og dras opp gjennom løkken rundt halsen din. Legg den så ned på samme side og dra den bak den korte enden til den siden du startet på. Her skal den ned i halsløkken fra oversiden. Den brede enden dras ned på samme side og vertikalt over knuten, opp i halsløkken på den andre siden og ned gjennom den vertikale løkken. Stram den til.

full windsor

 

Half Windsor

Når du knyter en Half Windsor, legger du den brede enden over den korte og drar den tilbake til siden du startet på, på undersiden av den korte, slik at du lager en løkke rundt den korte enden. Dra så enden inn i halsløkken fra oversiden og ut på motsatt side av den korte enden. Før den så vertikalt over knuten tilbake til siden du startet på, inn i halsløkken fra undersiden og ned i den vertikale løkken. Resultatet blir en noe mindre, men likevel balansert knute.

Four-in-Hand

Four-in-Hand er en av de enkleste og mest fleksible knutene du kan lage, og er svært populær av den grunn. Dette er en standard knute som alle burde kunne, og som læres på under ti minutter. Dra den brede enden over den korte, rundt og tilbake på undersiden. Før den så vertikalt over en gang til, opp i halsløkken fra undersiden og ned i den vertikale løkken. Stram til. Dette skaper en asymmetrisk, liten knute ved ganske enkelt å snurre den brede enden rundt den korte et par ganger.

Pratt

Pratt-knuten, også kalt Shelby-knuten eller Pratt-Shelby, sies å ha blitt oppfunnet av en amerikansk lobbyist, Jerry Pratt, men popularisert av TV-reporteren Don Shelby. Den scorer høyt på symmetri og er middels i størrelse. Den skiller seg ut ved at du legger slipset opp-ned rundt halsen. Dra så den brede enden under den korte, opp, og ned i løkken rundt halsen fra oversiden. Den dras ut på samme side og vertikalt over knuten. Før den så opp i løkken rundt halsen fra undersiden og ned i den vertikale løkken over knuten. Stram til.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.