Hvordan bli modell?

modell

Bud nummer én: Spis og drikk helsemessig mat og drikke, og få nok fysisk trening. Dette er alle viktige faktorer, og du bør vurdere å engasjere personlig trener for å nå ditt modellmål. La vedkommende vite om dine modellplaner, slik at han/hun kan legge opp en treningsplan deretter. Sammen med treningen er et sunt og variert kosthold alfa og omega. Kostholdet bør inneholde rikelige mengder frukt, grønnsaker, hele korn, sunt fett og proteiner. Sukker og tomme karbohydrater bør du unngå så mye som mulig. Drikk også masse vann!

Et velstelt utseende

Sør alltid for å ha et velstelt utseende, noe som understreker utstrålingen av sunnhet og skjønnhet. Spesielt hud og hår bør få sine rutinemessige behandlinger for et helsemessig utseende. Huden skal være skinnende ren og fremstå som myk og glatt. Vask ansiktet morgen og kveld, og husk å fjerne all sminke før du legger deg. Bruk ansiktsskrubb en gang i uken. Håret skal skinne om kapp med huden, og fremstå som like sunt og friskt som resten av deg. Det betyr dog ikke at du må vaske håret hver dag!

  • Lev sunt med et variert kosthold og rikelig med vann
  • Helse både på inn- og utsiden med riktig kosthold og trening

Det er viktig å ha realistiske mål og forene målene med din kroppstype. I dag kan hvem som helst bli modell, da det ikke lenger er noen standard type som kreves. I dag finnes runde modeller, tynne modeller, muskuløse modeller, unge modeller og gamle modeller. Det stilles dog samme krav til et sunt utseende og et velstelt ytre. I tillegg til forskjellige type modeller, finnes det forskjellig type modellretninger du kan gå. Ønsker du å bli en catwalk-modell, kreves som regel en viss høyde og et visst maksimumsmål for bryst.

Hvordan bli modell

Modell på trykk, altså ukeblader, kataloger etc. er et annet veivalg i modellbransjen. Her kreves et pent eller interessant ansikt, som utstråler personlighet. For å bli undertøysmodell kreves som regel store bryster, men smale hofter. I og med at dette er en lite naturlig kombinasjon, tyr mange unge modeller til brystforstørring for å oppnå kravene. Heldigvis viser trenden stor etterspørsel etter alternative modeller som ikke oppfyller industristandarden når det gjelder høyde, utseende, mål og vekt. Det finnes også muligheter for å bli fotmodell, hårmodell og håndmodell.

  • Forskjellige typer modeller til forskjellige modellretninger
  • Også mulig å bli fot-, hånd eller hårmodell

Vert/vertinne

Om catwalken eller magasiner ikke er din greie, så finnes alternativer. Ofte kan firmaer ha behov for en vert eller vertinne for å promotere et produkt. Dette er en form for modelloppdrag tilpasset hvert enkelt firma og/eller produkt. For å promotere et produkt kan et firma ønske en modell for direkte kontakt med potensielle kunder. Her kreves det gjerne at modellen er tiltrekkende, positiv og omgjengelig. Slike events kan foregå i en matbutikk, en klubb eller et selskap m.m., og kan gjelde promotering av en matvare, en likør eller et hvilket som helst annet produkt.

Modell som ansikt utad

Et firma kan engasjere en modell for et spesifikt produkt, og bruke modellen i alle promoteringer og reklamesammenhenger av det spesifikke produktet. Da blir modellen en fast modell for akkurat det produktet, eller merket for den saks skyld. Firmaer kan også engasjere modeller som vert eller vertinne på et messe-event. Modellen vil da få i oppdrag å være til stede på standen for å promotere et merke eller et produkt. Dette fungerer på frilanser-basis, og firmaet betaler gjerne per time eller en avtalt sum for oppdraget.

Vert-vertinne

Lær industrien å kjenne

Les alt du kommer over om modellbransjen. Finn blogger på nett, les bøker og artikler som omhandler temaet, og sett deg godt inn i hva modellbransjen går ut på. Dette kan gi deg viktig kunnskap, som gjør deg bedre rustet til å takle enhver situasjon. Du vil lære hvordan du finner en agent til å representere deg. Du vil lære deg posering og holdning etc. I søken etter modellbyråer, så kontakt kun de som profilerer modellene sine på høyt nivå og oppnår oppdrag i blader og moteshow.

Veien til målet kan være humpete og ganske så bratt, men gi ikke opp! Industrien er full av vakre ansikter, men et vakkert utseende er ikke alene noen garanti for suksess. Det handler ikke bare om skjønnhet, men også om du passer til spesifikke oppdrag. Det kan hende at oppdraget krever et unikt utseende fremfor et vakkert et. Det er mange om beinet, så du må smøre deg med tålmodighet. Å komme seg noen plass i denne bransjen er ingen dans på røde roser, du skal tråkke på ganske mange torner før du når målet.

Vis selvtillit

Om du er blyg som person, har du litt å streve med i denne bransjen. Gi aldri uttrykk for at du er sjenert, men vis deg som en selvsikker person med mye selvtillit. Det kan like mye handle om å være en god skuespiller som en god modell. Du skal selge deg selv og se etter mulighetene for å komme deg noe sted i bransjen. Du skal vise hva du er god for, og da gjelder det å ikke være tilbakeholden. Vær deg selv full og helt, vis personligheten din og ha en tillitsfull fremtoning.

Vis selvtillit

Ta bilder for å fylle porteføljen din. Også her gjelder det å vise selvtillit. Bildene skal stråle av personlighet og tillit. Du bør bruke profesjonell fotograf for å lage portretter på hvit bakgrunn. Ha lite eller ingen sminke på deg, slik at byråer og eventuelle kunder får se deg naturlig. Porteføljen skal også inneholde helfigurbilde, gjerne i badedrakt. Om du vil være helt påkledd på bildene, bør du bruke ettersittende klær som viser kroppsfasongen din. Porteføljen bør vise deg i forskjellige stillinger og gjerne med forskjellige klær.

Vit målene dine når noen spør

Du må vite målene dine når noen spør. Lag deg et skjema og mål systematisk alle kroppsdeler, som skuldre, bryst, midje, hofte, lår, beinlengde, armlengde, samt kroppshøyde. Denne informasjonen vil hjelpe modellbyråene å plassere deg. For din egen del vil du fremstå som profesjonell om du kan alle målene dine utenat når du snakker med modellbyrået eller en potensiell kunde. Det er også viktig å vite skostørrelse, klesstørrelse og BH-størrelse, i tillegg til øyenfarge, hårfarge og hudfarge. Skjemaet for målene kan du gjerne plassere sammen med foto-porteføljen din.

Når du kommer så langt som til å oppsøke et modellbyrå, så har du nok for lengst funnet ut at disse befinner seg i alle store byer. Hovedstaden har de fleste modellbyråene, og det kan være verdt turen for å finne de beste til å representere deg som modell. Det er også her du finner agentene. Avtal på forhånd, om du ikke deltar direkte på en av byråets åpne castinger. Ta med deg foto-porteføljen din og skjemaet for kroppsmål. Det kan godt hende de vil ta nye bilder av deg på byrået.

Ikke mist motet

I modellbransjen er det mange om beinet, og du skal ha noe spesielt for å vekke byråenes oppmerksomhet. Fortvil ikke om du får avslag. Og gi ikke opp og du får avslag på avslag. De beste modellene i verden har ikke kommet dit de er i dag helt av seg selv. De har tålt både kritikk og en rekke avslag for å nå målet sitt. Du kan få beskjed om at du ikke har det som trengs, men dette skal du la gå inn det ene øret og ut det andre.

Vær profesjonell selv i motbakke

Det er ingen tvil om at du vil oppleve motbakke på veien mot målet om å bli profesjonell modell. Du vil få flere dører slengt i ansiktet enn mulige oppdrag. Det er dog viktig at du tar nederlaget med et smil og ikke lar deg påvirke negativt. Svar alltid høflig på tiltale, og takk for deg når du lukker døren. Tenk at det er du som lukker døren, ikke dem. Og alle vet vi at når en dør lukkes, åpnes en ny!

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.