Hvor bør du spise i Oslo?

spise i Oslo

Oslo er en dynamisk by og her er det noe for enhver smak. Uansett hva du har lyst på vil denne byen kunne tilby deg det du trenger når du trenger det. I Oslo finner du alt fra rimelige take away-restauranter til dyrere «fine dining»-opplevelser. Oslo tilbyr også mat fra hele verden, så det er enkelt å finne akkurat den type mat du ønsker. I tillegg til dette er det gode utvalget spredt over de ulike bydelene, så den gode maten er tilgjengelig for deg uansett hvor i Oslo du befinner deg.

Lunsjsteder i Oslo

Selv om det i Oslo er mange som har kantine på jobben betyr ikke det at det mangler gode restauranter for lunsj rundt om i byen. Oslo tilbyr alt fra fantastiske franske opplevelser i Den Franske Sal på Nasjonalgalleriet til japanske rå og grillede fristelser på Sabaki på Paleet. I tillegg er det selvfølgelig mulig å få tradisjonell norsk mat på Café Skansen som ligger på Christiania Torg. Felles for alle disse er at de virkelig gir deg valuta for pengene, og de holder seg til det de er gode på.

  • Theatercaféen tilbyr noe for deg som ønsker eleganse kombinert med enkle retter
  • Engebret Café er Norges eldste restaurant, og du finner denne klassikeren på Bankplassen

Et av de mest populære spisestedene i Oslo med meget rimelige priser er Prince Lunchbar. Her serveres det gresk mat og meget smakfulle bagetter. Dette stedet er også berømt for sin gyros som de tilbereder og selger til sultne mennesker i Oslo. Prince Lunchbar befinner seg på Kvadraturen. Er du ikke i humør for gresk mat kan Dinner Restaurant i Stortingsgata anbefales. Her serveres det kinesisk mat med hovedfokus på mat fra Kanton og Szechuan. En av de fantastiske spesialitetene til denne restauranten er «crispy duck».

Lunsjsteder i Oslo

Er du i humør for den britiske lunsjklassikeren «fish and chips» finnes det flere muligheter for dette rundt om i byen. De to alternativene som har skapt mest blest de siste årene er imidlertid gastropuben Den Glade Gris som ligger i St. Olavs gate og Fiskeriet på Youngstorget. Fiskeriet er en kombinasjon av fiskebutikk og spisested. At de har blant byens beste «fish and chips» er det ikke alle som vet, men du kan i alle fall være sikker på at fisken alltid er fersk.

  • Den Glade Gris byr på et bredt utvalg av lunsjretter, blant annet suppe du kan spise så mye du vil av
  • Om du har litt ekstra tid å slå i hjel kan du kjøpe med deg litt deilig fersk fisk til middagen fra Fiskeriet på Youngstorget
  • Prince Lunchbar har oppnådd legendestatus for sin gyros og gode bagetter til lunsj
  • Føl deg feiende flott på Den Franske Sal på Nasjonalgalleriet – her kan du nyte franske kaker og franskinspirerte lunsjretter i nydelige omgivelser

Mathallen

På Vulkanområdet ved nedre del av Akerselva ligger Mathallen – hvor mange ulike spisesteder er samlet på ett sted. Mathallen har mat fra hele verden og flere favoritter fra Japan, Spania og India er på plass her. Når alt finnes på ett sted er konkurransen naturlig nok veldig stor, og dette har ført til at maten du får servert her har nådd nye høyder. Mathallen huser også Kontrast som er den ene av de fire restaurantene i Oslo som har Michelin-stjerne. Det finnes for øvrig over 30 restauranter i Oslo som er anbefalt i Michelin-guiden.

Mathallen

Michelin-stjernene

De mest kjente restaurantene i Oslo er nok de som innehar Michelin-stjerne(r). Her finner du fire restauranter, alle med sine spesialområder og fantastiske omgivelser. Det er ikke å stikke under en stol at prisnivået og ventetiden på disse stedene er over gjennomsnittet, men for mange er det verdt det når de tenker tilbake på den utrolige spiseopplevelsen disse stedene tilbyr. Drar du på et av disse stedene er du garantert en god og kreativ matopplevelse, med valuta for pengene og minner du kan se tilbake på med glede.

Maaemo

Maaemo har hele 3 stjerner i Michelin-guiden og befinner seg på Bjørvika i Oslo. Denne restauranten har siden den ble åpnet blitt hyllet for sin kreativitet og kompromissløse tilnærming til råvarer og kvalitet. Her kan du få en matopplevelse ulikt noe annet du har opplevd i ditt liv, og det er ikke uten grunn at denne restauranten også har funnet sin plass på listen over de 50 beste restaurantene i verden. Dette spisestedet er virkelig verdt besøket dersom du får det til når du er på tur i Oslo.

Esben Holmboe Bang er sjefskokken og hjernen bak denne innovative restauranten som presenterer norske råvarer på en helt ny måte. På Maaemo blir alle servert den samme menyen som er satt sammen med tanke på sesong og er svært kreativt utformet etter hvilke råvarer som smaker best på den tiden av året du besøker Maaemo. I tillegg er vinmenyen og drikkemenyen spesielt utviklet i samråd med sesongmenyen. Målet er hele tiden å vise fram Norge og de norske råvarene slik at de på best mulig måte gjenspeiler særegenhetene ved den regionen vi lever i.

Maaemo

Kontrast

Kontrast befinner seg i Mathallen og er stolt innehaver av en Michelin-stjerne. Hos Kontrast fokuseres det hovedsakelig på deilige sesongvarer som er kortreiste. Dette fører til at denne svært moderne skandinaviske restauranten tilbyr en variert og flott meny basert på hvilken sesong det er når du drar innom restauranten. I tillegg til dette fokuserer de svært mye på dyrevelferd og benytter seg av leverandører med samme fokus. Det betyr at et besøk på Kontrast aldri vil gi deg dårlig samvittighet, hverken ovenfor dyrene eller miljøet.

Kontrast tilbyr flere ulike menyer, med to forskjellige tasting menyer kalt henholdsvis «Små kontraster» og «Store kontraster». I tillegg til disse to er det en à la carte meny og menyer spesielt utviklet for grupper over 6 personer, med 4, 6 eller 10 retter. Alle disse menyene har tilhørende vinmenyer og drikkemenyer spesielt tilpasset hver enkelte meny. Sjefskokken og mannen som startet Kontrast heter Mikael Svensson, og har blitt stemt fram som en av de 300 beste kokkene i verden. Dette spisestedet byr deg på nye løsninger, kreative fremgangsmåter og utrolige smaksopplevelser.

Burgere i Oslo

I tillegg til flotte Michelin-restauranter er det også store muligheter for å slå kloa i en deilig burger i Oslo. Konkurransen om å servere den beste burgeren er hard, og dette har ført til at flere og flere steder med saftige burgere har dukket opp de siste årene. I tillegg finner vi de stedene som har eksistert lenger enn mange kan huske. Alle disse stedene fokuserer på å tilby sine kunder det de kan aller best, og mange har stamkunder som ikke engang ville tenkt tanken om å spise burgeren sin et annet sted.

En av tungvekterne som flere ganger har blitt kåret til Oslos beste burger er Illegal burger som befinner seg på Youngstorget. Denne veteranen har tiltrukket seg en stor tilhengerskare siden de enkle lokalene åpnet i 2012, og har et variert tilbud der alt smaker godt. I tillegg er det svært sentralt og det går fort å få maten. Rett ved inngangen til Mathallen finner du også Døgnvill – en burgersjappe som serverer tilbehør og kombinasjoner utenfor normen, men som likevel har beholdt fokuset og serverer en meget god burger.

Nyt utsikten!

Oslo har et bredt utvalg av restauranter hvor det er mulig å nyte en utrolig utsikt samtidig som du spiser et fantastisk måltid. Disse restaurantene kan du finne rundt omkring i byen, nede ved Barcode-området og oppe på Grefsen og Ekeberg. Dette er gjerne restauranter i gourmetkategorien, og både utsikt og meny er ofte verdt pengene. Nodee Sky er en japansk restaurant som ligger i Barcode-området og har høstet utrolige tilbakemeldinger for en innovativ og velsmakende meny, så vel som flott utsikt over Oslo by.

Noe for enhver smak

Oslo har et meget godt tilbud av restauranter og spisesteder, og det finnes et sted å spise i alle prisklasser. I tillegg kan du i Oslo oppleve et svært internasjonalt mattilbud og hele tiden prøve nye og spennende smaker. Er du i humør for det velkjente er det ofte et spisested tilpasset ditt behov kun et steinkast unna. Oslo er en by med veldig mye å by på, både i form av variasjon, fleksibilitet og tilgjengelighet.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.