Hvordan barbere seg riktig?

barbere seg riktig
  • Skikkelig utstyr
  • God teknikk
  • Bruk riktige produkter
  • Forbered huden

Når du skal foreta en barbering er det mange ting som kan gå galt. Du kan ende opp med å kutte deg eller får et dårlig resultat hvis du ikke er nøye med teknikk og skikkelig utstyr. Enten du er kvinne eller mann er det veldig viktig at du foretar barbering på en trygg og effektiv måte, slik at du oppnår best mulig resultat. Det er vanlig at du kan oppleve å få nupper i huden, sår og inngrodde hår hvis du ikke bruker riktig teknikk eller rent og godt utstyr.

Det finnes mange ulike måter å foreta en god barbering – enten du bruker barbermaskin, barberhøvel eller barberkniv. Det vanligste for privatpersoner er maskin eller høvel, og det er fordi disse to alternativene er ganske brukervennlige sammenlignet med kniv. Barberkniv blir oftest brukt i barbersalonger og krever mye trening. Om du bruker høvel eller maskin er det viktig å huske på at det skal være rent. Høvelen bør være moderne og ha så skarpt blad som mulig, og maskinen bør være rengjort og stilt inn slik at du får den «looken» du er ute etter.

Forbered huden din

Før en barbering bør du forberede huden din. Dette kan enkelt gjøres ved å påføre varmt vann rett fra springen, eller legge en varmt klut på det aktuelle stedet du ønsker å foreta barberingen. Når du bruker varmt vann åpner du porene og hårene blir mykere, noe som gjør det enklere å kutte dem. Et godt tips kan være å barbere seg enten i dusjen eller etter du har tatt en varm dusj. På denne måten er huden mer mottakelig, barberingen blir enklere og du får et bedre resultat.

Forbered huden din

For best resultat anbefales det å ta seg god tid. Har du dårlig tid er det lett for at det kan bli ujevnt, noe som ikke er så pent. Husk å få med områdene rundt kjeven og under haka. Det anbefales ikke å barbere store områder, men ta gjerne små områder om gangen slik at du får best resultat. I tillegg bør du barbere med hårenes vokseretning da dette er mer skånsomt for huden, og du unngår problemer som sår og inngrodde hår. Ønsker du en tettere barbering kan du gå over igjen mot hårene.

Skum, olje eller gelé?

Det finnes mange produkter du kan bruke når du skal barbere deg. Barberskum egner seg best for middels kraftig skjeggvekst. Det anbefales at du lar skummet virke litt på huden før du starter, slik at hårene blir mykere. Barberolje er kanskje ikke så godt kjent for alle, men ved riktig bruk er det meget effektivt. Når du bruker olje tar du bare noen få dråper olje, litt vann og deretter kan du begynne. Gelé egner seg godt for de med normal og kraftig skjeggvekst. Bare fordel geléen i hendene, la den virke og start barberingen.

  • Bruk varmt vann
  • Barber alltid med hårenes vokseretning
  • Velg riktig etterbarberingsvann

Maskin?

Hvis du bruker barbermaskin bør du absolutt bruke en moderne variant. Nyere maskiner er mer skånsomme mot huden og mange av de moderne modellene kan brukes i dusjen, noe som er en fordel om du har dårlig tid om morgenen og vil slå to fluer i en smekk. Har du langt skjegg bør du stusse det litt med trimmedelen før du setter i gang med glattbarbering. Med maskin kan du også stille inn hvor mye skjegg den skal ta og du kan velge om du vil ha glattbarbering eller såkalt «tredagersskjegg».

Maskin

Høvel?

Ønsker du å bruke høvel bør du bruke en høvel med skarpt blad, helst nytt. Det bør være rengjort skikkelig og være fri for såperester og hår slik at du unngår en eventuell infeksjon i huden om du skulle være uheldig å få kutt. Med høvel får du en veldig tett og glatt barbering. Det beste er en høvel med to eller tre blader, og våtbarbering anbefales. Helst unngå engangshøvler, de har vanligvis kun ett blad og sjansen for sårskader er større siden de ikke har ledd som former seg etter ansiktsfasongen.

Høvel

Etter barberingen

Etter barberingen er ferdig anbefales det å bruke et produkt som roer huden. Det anbefales ikke å bruke et alkoholholdig produkt da dette kan tørke ut og irritere huden etterpå. Etter en barbering er huden veldig sensitiv og alkohol kan gjøre huden sår. Unngå produkter som inneholder mye fett, da dette kan føre til tilstoppede porer og føre til kviser og uren hud. Bruk gjerne en krem som inneholder aloe vera som kjøler ned og roer huden samt lukker porene. Dette er et godt tips til alle former for barbering.

Oppsummering

Barbering er essensielt for et velstelt skjegg eller for å få sommerklare ben. Med gode tips og godt utstyr blir barberingen en lek. Har du riktig teknikk slipper du å skjemmes over små kuttskader og inngrodde hår. Hvis du bruker litt ekstra tid på barberingen, samt skaffer deg et godt produkt til å ha på huden i etterkant, blir det garantert en vellykket barbering uten for mye smerter og irritasjon for huden. En skikkelig våtbarbering med høvel tar litt tid og krever litt teknikk, men øvelse gjør mester, også i denne sammenhengen.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.