Hvordan ta på sminke?

sminke

Første steg i riktig retning for vellykket påføring av sminke er ren hud. Før du begynner å legge sminke på huden, må du rense den med en «cleanser». Deretter bruker du en toner for å rense vekk de siste restene ut av porene. Bruk bomullsdotter til begge produktene. Da får du også et visuelt bilde av hvor mye skitt du egentlig hadde i huden og porene. Ekkelt, ja, men greit å vite. Deretter er det tid for serum og øyekrem, om du bruker dette. Dette skal trekke godt inn i huden før du smører den med dagkrem. Bruk her en krem for ansiktet, selv om kroppslotion kan være aldri så fristende i farten.

Nå er huden klar for sminke

Først når rengjøringsbiten er unnagjort, er huden klar for sminke. Har du tørr hud i ansiktet, kan du smøre på litt ekstra dagkrem eller en olje. Husk bare å la alt trekke godt inn før sminken legges, ellers vil ikke resultatet bli bra. Neste steg er så en primer. Denne vil rette ut rynker og ujevnheter. Bruk gjerne en sminkesvamp for å fordele primeren jevnt over ansiktet. Deretter er det foundation som skal smøres jevnt ut, med en ren overflate av den samme sminkesvampen. Nå kan du bruke en concealer for å dekke over ujevne områder. Klapp den lett på og bland den så du får en jevn overflate. Husk å bruke produktene også på øyelokkene.

Hvordan ta på sminke

For å sette sminken du har påført huden, kan du bruke et pudder. Dette er ikke helt nødvendig, men det hjelper til å trekke ut olje fra huden og holder sminken jevn og pen. Så begynner moroa. Nå er det på tide å markere ansiktstrekkene med highlights og contouring, eller en bronzer. Det vi i gamledager kalte rouge kalles nå blush, og skal påføres for å friske opp kinnene litt. Her gjelder det som før å påføre blush rett under kinnbena. Husk at det skal se naturlig ut, så ikke ta på for mye! Snurp sammen munnen og la kinnene markere hvor du skal føre på blush.

  • Vellykket sminke starter med ren hud
  • Rekkefølgen er viktig

Øyenbryn

Når det gjelder øyenbryn er vi tilbake på 80-tallet, da øyenbrynene skulle være fremtredende og fyldige. Nå som da skal øyenbrynene styles, både med børste og ved napping. Bruk en liten børste for å gre brynene – gjerne med en liten mengde gelé på, slik at hårene holder seg på plass. Dette bør helst gjøres etter at du har lagt på farge. Til å farge brynene kan du bruke den klassiske blyanten og forsiktig farge brynene. Det finnes også pulver du kan bruke, som gir et tettere resultat. Pulveret har dog ikke så langvarig resultat som blyanten, så du må huske på å fylle på utover dagen og kvelden.

For en semi-permanent farging, kan du bruke eyebrow-tattoo. Denne varer i noen få dager før behandlingen må gjentas. Produktet fås kjøpt på parfymerier og enkelte matvarebutikker med kosmetikkavdeling. Du markerer ganske enkelt brynene med den flytende fargen med en pensel som ligner på den som brukes til lipgloss. Deretter skal du la fargen tørke inn før du drar den av som en maske. Resultatet er jevne bryn, som varer i ca. tre dager. Ønsker du en mer permanent variant, er Kolokrem en løsning. Dette er en farge som kan brukes på både vipper og bryn, og som kan gjøres hjemme. Andre permanente løsninger må du til skjønnhetssalong for å få utført.

Øyenbryn

Øyensminke

Når det gjelder øyensminke finnes et hav av produkter og farger. Her kan du la deg veilede av din egen øyenfarge eller farge på antrekket du har på deg. Du må også skille mellom festsminke og hverdagssminke. Vil du ha en naturlig look, går du for naturfarger, jordfarger eller duse farger. Velger du farge etter øyenfarge, så betyr ikke det nødvendigvis at du skal velge lik farge som på øynene dine. Det betyr simpelthen at du skal velge farger som fremhever din egen øyenfarge. Har du for eksempel grønne øyne, kan det være veldig kledelig med en øyenskygge i rosa og lilla toner. Prøv deg fram og se hva som passer deg best.

Festsminke er en annen sak. Her kan du fråtse i glitter og stas. Bruk en lys skygge som base på øyenlokket. Dette gjør at øyensminken holder seg lenger og ikke viskes ut. Deretter bruker du en mørkere tone i globallinjen. Deretter legger du en farge innerst i øyekroken og en annen fra midten og ut. Om du ønsker glitter påføres dette etter øyenskyggen. Bruk en liten kost og dytt glitteret lett på. Ikke bruk for mye. Som eyeliner kan du bruke blyant, en flytende variant eller litt sort øyenskygge som påføres med en tynn pensel. For at skyggen skal sitte, kan du bruke en «fix make up»-spray.

Øyensminke

  • Naturlig look til hverdags
  • Glitter og stas til fest

Øyenvippene

Aller først bør du bruke en primer til øyevippene. Denne vil beskytte vippene og gjøre dem fyldigere før du legger på maskaraen. Det finnes maskara med ulik type kost, så finn den som passer deg best. For voksne damer, som kanskje har fått litt heng på øyelokkene, kan det være lurt å bruke en vannfast maskara for å slippe at den sverter og renner. Maskaraen påføres øvre og nedre vipper, eller bare øvre – aldri bare nedre! Legg gjerne flere lag for ekstra fylde og lengde. Det finnes også maskaraer som er utviklet akkurat med dette for øye. Sort maskara er det tryggeste valget hva farger gjelder, men det finnes også andre artige og mer freidige farger på markedet.

Ønsker du en mer permanent løsning på vippene, kan du bruke Kolokrem. Dette er en vippe- og brynfarge som du fint kan påføre hjemme i din egen stue. Vippene farges enten sorte eller brune etter ønske, og varer i et par uker. Mange velger også å få utført en vippeforlengelse ved en skjønnhetssalong. Her vil lange vipper laget av fiberhår limes på dine egne vipper, enten enkeltvis eller som flere samlede vipper. De kunstige vippene limes til dine egne vipper helt nede ved roten. Deretter klippes de til etter ønske, slik at det skal se så naturlig ut som mulig. Ikke bare får du lengre vipper, men også fyldigere. Behandlingen varer i 1–2 måneder.

  • Primer og maskara til vippene
  • Kolokrem for farging av vipper
  • Vippeforlengelse som varer i 1–2 måneder

Øyenvippene

Sminking av lepper

Også ved påføring av leppestift gjelder det å ha et rent underlag. Skrubb leppene dine med en klut for å fjerne døde hudceller. Har du tørre lepper, så bruk en fet leppepomade før du begynner å skrubbe. Legg deretter et tynt lag med foundation på leppene for at leppestiften skal holde lenger. Strek så opp leppene med en lipliner i samme farge som leppestiften. Om det er en nyanseforskjell på lipliner og leppestift, så gjør det ingenting. Så legger du på leppestiften, enten rett fra stiften eller med en leppestiftpensel. Sistnevnte gir best resultat og er svært praktisk i bruk. Topp gjerne fargen med en lipgloss for ekstra skinnende lepper.

Når det gjelder lipliner, så finnes en semi-permanent metode. Det er da snakk om mikropigmentering. Dette er samme metode som brukes på øyenbryn, og gir samme varighet på 1–5 år. Metoden kalles også for permanent makeup og kan brukes også som eyeliner og øyenskygge. Dette vil spare deg for mye jobb, spesielt om du pleier å sminke deg hver dag. Kombinerer du det med vippeforlengelse, så er du så å si fiks ferdig sminket med en gang du står opp. Går du for mer klassiske løsninger, så får du litt mer å leke med. Du kan leke med farger, glitter og sminkemetoder, som du ikke kan når du har permanent makeup.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.