Hva er de beste / mest populære meldingsappene?

apps

I dagens verden av smarttelefoner og apper kan det være vanskelig å holde styr på alt og vite hva en burde velge. Bare for å gjøre noe så enkelt som å sende meldinger, er det et hav av forskjellige muligheter. Det finnes alt mulig forskjellig, fra helt enkle apper for deg som kanskje ikke er så fan av alle funksjonene til smarttelefonene, og det finnes apper for deg som forventer mye av én og samme app. Det finnes rett og slett noe for alle, uansett hvilke personlige behov en skulle ha.

Viber

Viber en gratis app som fungerer via de aller fleste mobiloperatører, de har også nylig gitt ut en app som kan lastes ned på Mac- og Windows-maskiner. Appen er nok mest kjent for å kunne brukes til å ringe med helt gratis, men funksjonen for chatting er akkurat like god. All kommunikasjon foregår selvfølgelig over mobildata eller internett og gir derfor ingen ekstra kostnader på telefonregningen din, så lenge en ikke går over grensen sin på mengde mobildata. Den kan også brukes over nett dersom en ikke har dekning.

viber

Inne i appen kan du snakke både med enkeltpersoner og du kan opprette grupper. Du kan sende både vanlige meldinger, videoer, lydopptak, bilder og mye annet. Denne appen kan altså brukes til det aller meste du skulle trenge. Du kan også se når andre er pålogget, samt når de har mottatt og når de har lest meldingene dine. Samtalene synkroniserer seg også mellom data-appen og mobil-appen dersom du har begge, slik at du kan fortsette med samme samtale på en annen enhet uten å risikere å miste noe av den.

  • Ring gratis via nettet
  • Send meldinger

Messenger

Messenger er meldingsappen som er koblet til en av verdens aller største plattform for sosiale medier som finnes, nemlig Facebook. Gjennom Messenger kan du chatte med vennene dine på Facebook, og du kan også kontakte andre Facebook-brukere. Du kan også bruke Messenger for å kontakte bedrifter, selskaper og alle andre som har Facebook-brukere eller Facebook-sider. Du kan sende alt fra meldinger og emoticons til videoer og bilder. Du kan både sende til enkelt-brukere og du kan snakke i større grupper. Du kan til og med videochatte med flere i en gruppe samtidig.

facebook messenger

Appen er veldig brukervennlig, og ekstra enkel å bruke ettersom den kommer hånd i hånd med Facebook. Det kan selvfølgelig også være et minus med at den kun er tilgjengelig for dem som har en Facebook-konto. Inne i appen kan du ikke bare se om noen er pålogget, men du kan også se hvor lenge det er siden de var aktiv. Denne funksjonen kan du selvfølgelig også skru av skulle du ikke ønske å dele denne informasjonen. En kan også gjøre appen tilpasset til seg selv ved å endre brukernavn, bakgrunn og farger på hver enkelt chat.

Whatsapp

Whatsapp er en gratis app som er tilgjengelig for de fleste. Appen er ganske lik Messenger og har mange av de samme funksjonene. Den er derimot ikke knyttet til et sosialt medium slik som Messenger er knyttet opp til Facebook. Denne appen er derfor veldig populær, og spesielt populær hos dem som ikke bruker Facebook og steder hvor Facebook ikke er så mye brukt. Appen er heller ikke knyttet til et merke slik iMessage er knyttet til Apple, og kan derfor brukes av alle på tvers av sosiale medier, enheter og hvilket merke en bruker.

whatsapp

Appen er enkel, men veldig oversiktlig og utrolig brukervennlig. Du finner lett fram til samtalene dine, og alt du trenger er rett der. Det er ikke mye visuelt støy eller annet rot som tar bort fokuset. Det gjør appen bra å bruke for alle inkludert de som ikke er like kjent med smarttelefoner. Gjennom appen kan du – som med de andre appene – både chatte, videochatte, ringe, sende talemeldinger og sende media. Den sender selvfølgelig alt over internett eller data slik at den ikke påvirker antallet meldinger du kan sende med ditt abonnement.

  • Enkel i bruk
  • Nettbasert

Snapchat

Snapchat er en meldingsapp som skiller seg ut i mengden. Dette er også en meldingsapp, men her handler det i hovedfokus om å sende bilder og du kan skrive meldingen din på bildene. Du kan også chatte i en vanlig chat hvor du kan sende vanlige meldinger. På Snapchat blir ikke bildene du sender eller mottar lagret om du ikke velger det selv (eller den du sender til velger det), i chatten kan du også velge om meldingene skal lagres eller om de skal forsvinne når de er blitt mottatt og lest.

På Snapchat har de også en rekke andre funksjoner du kan bruke, slik som Snapmap hvor du kan se hvor alle vennene dine som er på Snapchat befinner seg. Du kan også se eller legge ut MyStories som alle du velger kan se, og du kan bruke appen til å oppdatere deg på både kjendiser, sladder og nyheter. Denne appen er altså for deg som ønsker mange funksjoner, og mye å gjøre med kun én app. For de som kun ønsker en enkel meldingsapp, kan den bli litt for komplisert og rotete.

  • Mange funksjoner
  • Du sender hovedsakelig bilder med tekst (som forsvinner etter hvert)

iMessage

Dersom du har et Apple-produkt har du garantert hørt om iMessage. Det er meldinger du kan sende ved hjelp av iPhone, iPad, iPod eller en Mac. Det virker ved første øyekast bare som vanlige meldinger (SMS), men dette er meldinger som går over nett eller mobildata. Du kan se at noe er sendt via iMessage ved at meldingen er blå i stedet for grønn, og du kan også ofte se når mottakeren har fått meldingen levert og når de har åpnet den. iMessage kan også brukes til å ringe med via Facetime.

Denne appen er super for Apple-brukere ettersom den allerede befinner seg på telefonen. Den er helt enkel å bruke og du trenger ikke å skjønne deg på en tredjeparts-app for å bruke den. Du kan også sende meldinger til enheter uten SIM-kort som MacBook, iPad og iPod, hvilket kan være veldig praktisk. Du kan derfor også få opp meldingene dine på forskjellige enheter. Det negative med den er selvfølgelig at den kun funker mellom Apple-produkter, og du kan ikke sende en iMessage til din venn som har en Samsung.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.