Hva er de beste og mest populære datingappene?

glade relasjoner

Mange er på jakt etter sitt livs kjærlighet, og det er ikke alltid så enkelt å finne drømmepartneren på den gode, gammeldagse måten – altså fysisk på en pub, fest eller lignende. De siste årene har det blitt stadig mer vanlig å treffe hverandre via nett og datingapper. Dette gjør det mulig å finne ut mest mulig om hverandre før dere eventuelt møtes, noe som gjør det lettere å finne en partner som passer perfekt for akkurat deg. Det er imidlertid mange apper å velge mellom.

De beste datingappene

Så hva er egentlig en god datingapp? En god datingapp bør først og fremst være enkel i bruk, altså brukervennlig. Det skal være enkelt å registrere seg, og mulig å legge inn et bilde av seg selv, samt informasjon som er nyttig for en eventuell partner å vite, inkludert hvor du holder til. Det skal være tilsvarende enkelt for deg å finne relevant informasjon om den andre, f.eks. via en personlighetstest eller lignende. Det gjelder også å velge en app som er tilpasset din aldersgruppe.

Hva er de beste og mest populære datingappene

 • Brukervennlig
 • Enkel registreringsprosess
 • Lett å legge inn bilde og informasjon om seg selv
 • Personlighetstest kan ofte være nyttig
 • Finn app tilpasset din aldersgruppe

Det finnes svært mange apper og nettsider som er ment for dating i dag. Disse har ofte ulike bruksområder, så det kan være utfordrende å finne den appen som passer best for akkurat deg. Noen apper passer best for dem som kun er ute etter en kortvarig flørt, mens andre apper er mer tilrettelagt for dem som er ute etter et langvarig forhold. Du bør også være obs på at enkelte apper er tilpasset spesielle aldersgrupper, for eksempel dem som er 50 + eller lignende.

For å kunne si hvilke apper som faktisk er best, er det mest naturlig å basere utvalget på de appene som er mest populære blant brukerne. Mange registrerer seg på flere datingapper, og kan derfor si at en app er bedre enn en annen. Erfaring er gull verdt! For mange er det også viktig å finne en app som er gratis eller billig i bruk. Det skal ikke koste skjorta å finne kjærligheten! Basert på hvilke apper som er mest brukt, har vi laget denne listen over de beste datingappene eller nettsidene i 2019:

 • Tinder
 • Sukker
 • Happn
 • Grindr
 • Singles50
 • Møteplassen

tinder

Grindr

Dersom du er homofil, transseksuell eller biseksuell, er Grindr appen du bør starte med dersom du er på jakt etter den store kjærligheten. Dette er en app som er ment for nettopp LGBT-samfunnet. Appen lar deg chatte med mennesker som fanger oppmerksomheten din, og er tilgjengelig på både Google Play og Apples App Store (Android og iOS). Her kan du legge inn profilbilde og informasjon om deg selv. Det finnes en gratisversjon, samt en abonnements-versjon kalt Grindr Xtra. Sistnevnte lar deg legge inn geolokasjon slik at du finner noen i nærheten.

Sukker

Sukker er en annen datingside, og sier selv at de har vært den største siden for dating i Norge helt siden 2008. Mer enn 872 000 mennesker har hittil laget profil på siden, og har tusenvis av single som venter på en perfekt match. Alle medlemmer må fylle ut en relasjonsprofil, noe som skal gjøre det enklere å sile ut useriøse medlemmer. Sukker arrangerer singelfester (såkalte «sukkerfester») innimellom, der du kan møte mange single. Selskapet er norskeid og i tillegg gratis i bruk – en god grunn til å registrere seg!

Match.com

En av de mest profilerte datingsidene i Norge er utvilsomt Match.com. Det ruller jevnlig reklame for datingsiden over TV-skjermer i norske hjem, og de fleste har kjennskap til siden. Det første du gjør når du registrerer deg, er å angi om du leter etter en mann eller en kvinne. Det betyr at alle kan registrere seg her, enten de er heteroseksuelle eller homoseksuelle. Match lar deg møte single som befinner seg i nærheten av deg, takket være geolokasjon. Alle profiler er i tillegg verifiserte, noe som gjør at du kan føle deg trygg.

Også Match arrangerer arrangementer rundt omkring i Norge, i likhet med Sukker. Her kan du delta og prate med mange andre single. Det er helt gratis å bli medlem, noe som gjør det mulig for folk flest å opprette en profil. Profilene på Match er imidlertid svært detaljerte, noe som betyr at du må gå gjennom en registreringsprosess som ikke er gjort på et sekund. Men dette gjør det bare enda enklere å finne noen som passer perfekt til akkurat deg og din unike personlighet.

Møteplassen

Appen Møteplassen sitt motto er «Vi elsker kjærligheten», og reklamerer for at de har en enkel, trygg og seriøs datingside. Her skal mer enn 140 000 mennesker ha funnet drømmepartneren sin (og mer enn 500 000 har gjennomført matchingprosessen), og du kan se fram til en dyptgående matchingtjeneste dersom du registrerer deg her. Matchingen er i tillegg basert på forskning, noe som skal øke sjansen for at du finner noen som passer for deg og kunne leve et langt og lykkelig liv sammen med dem.

Møteplassen kan også skilte med norsk kundeservice, noe som gjør det lett å motta hjelp dersom du skulle lure på noe. Det er også verdt å merke seg at alle profiler og bilder som legges ut vil granskes manuelt, slik at du ikke finner useriøse mennesker på siden. Denne siden er ment for dem som er ute etter en langsiktig relasjon, og ikke bare en kort flørt. Du får oversikt over hvor godt du matcher andre single, og appen er enkel i bruk. Her finnes noen for alle.

Tinder

Få apper eller datingtjenester har fått like mye oppmerksomhet som Tinder, Norges kanskje mest populære datingapp for øyeblikket. Konseptet til Tinder er enkelt: Match, chat og date. På verdensbasis har appen gjennomført mer enn 30 milliarder matcher, og er dermed den største appen for deg som ønsker å møte nye folk (les: kjæreste). Hver dag matches 26 millioner nye mennesker. Appen er kjent for å være svært enkel i bruk og brukervennlig, med et ganske unikt konsept for å vise hvem du liker og ikke liker.

Du sveiper skjermen til høyre dersom du liker noen, og til venstre dersom du ikke er interessert. Hvis noen skulle like deg tilbake er det en match – enkelt og greit. Her matches kun mennesker dersom det er en gjensidig interesse med andre ord. Slik unngår du ubehagelige avslag idet du møter noen. Chat med dem du matches med for å bli bedre kjent, og møt dem deretter i virkeligheten. Hver måned kan du også få en gratis «Boost» som fremhever profilen din i ditt nærområde (i 30 minutter).

Singles50

Singles50 er appen for deg som dater i moden alder. Her kan du angi om du er mann eller kvinne, samt om du søker mann eller kvinne. Siden passer med andre ord for både homofile og heterofile mennesker. Det er gratis å registrere seg, og du kan selv velge når og med hvem du vil dele bildene dine, noe som gjør det mulig å ivareta personlig sikkerhet. Appen er tilgjengelig på både App Store (iOS) og Google Play (Android), så her er det enkelt å opprette brukerkonto.

Happn

Happn er appen som lar deg finne mennesker du har «krysset stien med». Appen er veldig enkel og brukervennlig, og passer i utgangspunktet for alle aldersgrupper. Matchingtjenesten ble til i Paris i 2014, og har siden den gang matchet mange mennesker. Du finner en oversiktlig FAQ-side på siden som gjør det lett å finne svar på det du måtte lure på underveis. Lykke til med jakten på kjærligheten, vi krysser fingrene for at du finner den rette!

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.