Hvordan vet du at du liker noen?

forhold

Dersom du prøver å google hvordan du vet om du liker noen, vil du garantert finne en hel haug med masse dårlige råd og forklaringer. Det er fort gjort å snuble over de vanlige klisjéene, slik som for eksempel at du alltid tenker på de, de betyr alt for deg, du må bare ha de, eller at du fantaserer om en fremtid med den personen du tror du liker. Det er på en måte ganske gode beskrivelser av hvordan det føles, men det er noe vi hører hele tiden.

Hva er bakgrunnen for at du liker noen?

Men hva det er som egentlig ligger i det å like noen? Dette er et godt spørsmål. Det er mange måter å beskrive situasjonen på. Vi kan for eksempel gå i dybden på hva eksakt som skjer biologisk når du har følelser for noen, eller vi kan beskrive hvordan det kjennes ut på et mer metafysisk eller lyrisk nivå. Og hva som egentlig er forskjellen på å like og å elske, eller være forelsket i noen er ikke alltid så lett å avgjøre. Kanskje vil denne artikkelen hjelpe deg som lurer på dette.

Hvordan vet du at du liker noen

Det å være betatt av noen kan ofte føre til emosjonelle eskapader som etter hvert utvikles, og tar over den mer kreative delen av hjernen. Dette lar deg begynne å fantasere om hvordan du og din elskede møtes, og at dere opplever en slags paradis-lignende tilstand sammen. Det er selvfølgelig lett å utelukke alle de negative faktorene som kan spille inn, som å overse at dere kanskje ikke passer sammen, og fokusere på de positive sidene. Det er kanskje litt tidlig å snakke om kjærlighet når du er på dette stadiet. Å være betatt er en bedre beskrivelse.

  • Det er forskjell på å like noen og å være forelsket
  • Du blir som regel betatt før du elsker noen

Naivitet

Det er fort gjort å la seg lure når du har bygget opp følelser for en viss person. De overtar tankene dine, får deg til å tenke irrasjonelt og å fantasere. I den grad er det egentlig ingen forskjell på å fantasere om hvordan du skal bo når du blir rik, og kjærligheten til den du liker. Bare fordi du synes noen er pene eller morsomme, betyr ikke nødvendigvis dette at det er ekte følelser det er snakk om, ei heller at de passer inn i det livet du lever her og nå.

Listen over dårlige råd når det kommer til hvordan du skal vite om du vil satse på den personen du har sett deg ut eller hengt med en stund, og tror du er forelsket i, er lang. Å føle at du vil ha den personen du liker rundt deg hele tiden er ikke nødvendigvis et tegn på at du elsker de. I et ekte forhold er det vanlig å ikke ville være sammen med sin bedre halvdel til enhver tid. Du er trygg nok på den andre personen til å gi de avstand, også for din egen del.

Naivitet

Mange meningsløse råd

Du har kanskje den typiske følelsen av at du ønsker å gjøre hva enn som må til for å imponere dem, enten det er å se bra ut til enhver tid når du tilbringer tid med eller er i nærheten av de, eller gjøre ting som du vanligvis ikke ville gjort for å vinne oppmerksomheten. Det er naturlig å ville vise seg fra sin beste side når du prøver å lokke noen, men det er også viktig å kunne være seg selv og stole på at den andre personen i forholdet ser deg for den du er.

Det høres kanskje også ut som en klisjé, men ekte følelser handler mindre om å imponere noen enn å faktisk vite hva slags kvaliteter den andre personen innehar. Dersom du hele tiden ønsker anerkjennelse vet du at en av dere ikke legger alle kortene på bordet og aksepterer, og respekterer den andre i forholdet. Det kan også medføre en følelse av at du går rundt og er redd store deler av tiden. Enten om det er for å aldri bli sammen med den personen du liker, eller for å miste vedkommende.

  • Viktig å være ærlig med seg selv
  • Dere må kunne være dere selv i hverandres selskap

Mange meningsløse råd

Lurer du deg selv?

En annen del av det å like noen, i motsetning til det å elske noen, kan være at du bruker den andre personen til å maskere de dårlige tingene i livet ditt. Dersom dagen din vanligvis føles ganske miserabel og at den tiden du tilbringer i nærheten av den du liker er høydepunktet, kan det være at du lurer deg selv. Da er det bedre å glemme den andre personen, og heller fokusere på hva slags forbedringer du kan gjøre i ditt eget liv. Det betyr ikke at du ikke skal ha det hyggelig.

Det er mer en vekker, for dersom du opplever å prioritere den andres følelser og velbehag ovenfor ditt eget, til den grad at du føler deg ulykkelig og miserabel, bør du endre noe. Sannsynligvis legger du inn for mye følelser i forhold til den andre, og da er det ikke lenger verdt å jakte en bedre fremtid. Selvfølgelig skal du ofre deler av dine egne lyster, prioritere den andre, og verdsette tiden sammen, men bare til en viss grad. Det er selvfølgelig snakk om en balansegang. For mye den ene eller andre veien vil ikke fungere.

  • Å liker noen er ikke en bekreftelse på gjensidig kjærlighet
  • Finn en balanse

Lurer du deg selv

Kjærlighet

Å fortelle hva kjærlighet er kan fort bli feil, fordi til syvende og sist er det din egen subjektive opplevelse som teller for deg. Uansett, det er noen prinsipper du kan ta med deg i din søken etter ekte kjærlighet som nærmest gjelder uansett. For eksempel er ekte følelser mer enn bare hva du sier og lover. Du må virkelig handle i kjærlighetens navn. Altså må du investere følelsene dine i den andre personen. Det handler om å binde seg og vise hvem du virkelig er – ærlighet varer lengst.

En annen ting er at hverken du eller den andre personen ønsker hverandre noe vondt. Du sier ikke eller handler i ondskap bevisst mot den andre personen. Du er ikke ute etter å skade den andre fysisk eller emosjonelt, og det er gjensidig. Det er viktig å bygge en følelse av sikkerhet, og ikke konstant kreve bekreftelse, å prioritere deres synspunkter og prøve å tenke som den andre. I tillegg, er det viktig å lære seg den andre personen sitt kjærlighetsspråk. Du må akseptere, støtte, bry deg og ta vare på.

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.