Hvordan bli god til å kysse?

kysse

Er du ukysset, har du kanskje drømt om øyeblikket der beina blir slått under deg av et utrolig bra kyss. Kanskje har du øvet på både munnbevegelser og utseende i speilet – hvordan vil du egentlig se ut når du skal kysse? Det finnes vel egentlig ingen oppskrift på noen av delene, men det er en del ting du kan ha i bakhodet som noen gylne regler når du først tar steget og skal bli en god kysser.

Myke lepper og god munnhygiene

Ingenting er mer avstøtende enn å kysse et par tørre og sprukne lepper. Er det dårlig ånde inne i bildet også, så blir opplevelsen alt annet enn positiv. Sørg alltid for å ha rene tenner, og puss også gane og tunge. Bruk gjerne også skyllemiddel for ekstra frisk pust, eller ha en munnspray i lomma du kan ta fram ved behov. Jo renere munn, desto mer attraktiv blir du å kysse.

Sørg også får å ha myke lepper. Skrubb bort døde hudceller på leppene og smør dem inn med en god leppepomade. Er du kvinne, er leppestift et alternativ som alltid slår an hos partneren. Også tørre og naturlige, men myke, lepper kan være tiltrekkende. Du er ikke nødt til å bruke leppepomade for å bli en god kysser. Har du eller din kyssepartner munnsår, bør kyssing unngås i sin helhet til såret er helet.

  • Myke lepper og god munnhygiene er viktig for et godt kyss
  • Ha en munnspray i lomma
  • Unngå kyssing når du har munnsår

Hvordan bli god til å kysse

Be om lov

Du er i en intim situasjon, og det levner ingen tvil om at partneren har samme intensjoner som deg. Det settes dog pris på et lite «Kan jeg kysse deg?» før intensjon blir til handling. Det kan nemlig godt hende du misforstår situasjonen, og at vedkommende ikke har samme ønske som deg til å kysse. Uansett så er det en høflighets-ting som sier at du viser respekt for den andre.

Om svaret du får er nei, så skal et nei alltid tydes som et nei. Et nei er aldri et ja! Er svaret imidlertid ja, så er situasjonen en helt annen, men det gjelder fortsatt å vise respekt. Et kyss er en tomanns-ting, noe som gjøres i felleskap med samme styrke og lidenskap. Ikke vær overrumplende og overivrig, men følg rytmen til partneren. Tar partneren en liten pause, så tar også du en liten pause.

Be om lov

Åpen eller lukket munn?

Åpen eller lukket munn avhenger av kysset du skal gi. Om det bare er et lite nuss på munn eller kinn, så skal leppene være lukket. Er det mer lidenskap inne i bildet, så skal leppene lett skilles fra hverandre. Her gjelder det å ikke gape over for mye – du skal ikke spise opp leppene til partneren din! Åpne så vidt munnen, la tungespissen i utgangspunktet dekke åpningen mellom leppene, slik at partnerens tungespiss møter din.

Når tungespiss møter tungespiss, prøv å ikke stramme tungen, men la den være myk. Tungen er som kjent en muskel, og det kan være vanskelig å holde den myk under kyssing. Men prøv, slik vil opplevelsen bli bedre. Det gjelder også å ikke gape for mye, for din partner skal ikke møte «tomrom» i munnen din. Du skal heller ikke stikke tungen din for mye inn i partnerens munn – dette kan føre til uønskede brekninger.

  • Adskill leppene lett og la tungespiss møte tungespiss
  • Ikke gap for mye

Åpen eller lukket munn

Tenner og piercing

Typisk skal ikke tenner møtes under kyssing. Det er kun bløte områder som skal være involvert i et kyss. Tennene skal bare i ytterst få tilfeller brukes til å bite partneren lett i leppen, men dette er for mer avansert kyssing å regne. En god regel er å holde tenner utenom. Dette er som regel intet problem, da du automatisk vil bruke kun lepper og tunge til å tilfredsstille din partner under kyssing.

Har du eller din partner tungepiercing, bør dette opplyses om, slik at «motspiller» er klar over det. Mange har tungepiercing ikke bare av estetiske grunner, men også for å gi ekstra nytelse under kyssing. Om nytelse med piercing oppnås, er dog smak og behag. Mange tenner på idéen, mens andre kan ha motsatt oppfatning av piercing i tungen. Har du aldri kysset noen med piercing før, blir dette garantert et kyss du vil minnes!

  • Kun bløte områder er involvert i kyssingen
  • Tenner brukes ikke under kyssing
  • Nytelse med piercing er smak og behag

La deg rive med

Ingen er mestere til å kysse de første gangene. Det kreves øvelse for å bli en god kysser. Stoler du på partneren din, kan dere begge vinne mye på å være ærlige og snakke om hva som føles godt og ikke. Dermed kan også andre temaer komme opp, som at kyssing ikke bare er en munn-til-munn-greie, men også kan brukes på andre deler av kroppen. Kroppen er full av erogene soner, fra hals til nakke og navle m.m.

Å kysse handler egentlig om å la seg rive med og gjøre det som føles riktig, og la deg veilede av din partners bevegelser og intensitet. Kyssing involverer dog alltid tungebevegelser, og et par lepper som presses sammen. Pass på at det ikke blir altfor vått. Bruk tungen kun innenfor munnen, og ikke rundt! Prøv deg fram, for det er akkurat det din partner gjør også! Ingen er utlærte kyssere, uansett alder og erfaring!

Du kommer kanskje også til å like

Leave a Reply

Your email address will not be published.